Kwaliteit voor kleine organisaties en zelfstandigen

Vaak komt men laat achter de voordelen en de noodzaak van een goed werkend kwaliteitssysteem. Een kwaliteitssysteem is een combinatie van beleidsdocumenten en de bijbehorende protocollen. Zonder systeem loopt het bedrijf niet lekker, komen er klachten of blijven de financiën achter. Met een goed kwaliteitssysteem kun je sturing geven aan je bedrijf, blijft het gezond en je kunt de effecten van je zorg meten. Een bijkomend effect is dat het dan financieel gezien ook beter loopt. Een van de vereisten van een aanbesteding is een werkend kwaliteitssysteem en dat jij moet voldoen aan de eisen uit bijvoorbeeld het Drents Kwaliteitskader of HKZ.

Het opstellen van de protocollen, het nadenken over de verschillende processen en het uitwerken ervan, het kost allemaal veel tijd. Kleinschalige zorgverleners zijn vaak te klein om hiervoor iemand in dienst te nemen en doen het daarom zelf, of zij doen het gewoon niet.

kwaliteitsmanagement

Wij kunnen een belangrijke bijdrage leveren door deze zorgverleners op dit vlak te ondersteunen met:

  • het opzetten van een kwaliteitssysteem
  • het opstellen van de protocollen
  • het inrichten van de processen
  • het implementeren van een elektronisch cliënten dossier

Wij kunnen hierbij een sparringpartner zijn, een ondersteunende rol hebben of dit gedeelte helemaal overnemen. Echter, een kwaliteitssysteem kan alleen goed werken wanneer de gebruiker er volledig achter staat. Alleen samen kun je de processen optimaal inrichten, de gebruiker moet er immers mee werken.

Wanneer jij als zorgverlener dit allemaal op orde hebt, kun je gaan voor een certificaat van HKZ of ISO. Met een HKZ-certificaat toon je aan dat jij staat voor goede zorg, je voldoet aan de eisen van jouw client en zorgfinancierder en je verbetert structureel je zorgverlening. Ook als ZZP’er in de zorg kun je een HKZ-certificaat behalen, wat een mooie toevoeging is voor je bedrijf.

martin en sabine

'Wij kunnen dit traject helemaal begeleiden om zo tot een positief resultaat te komen.'

Voor ons is laagdrempeligheid belangrijk, wij zeggen geen ‘u’, maar ‘jij’, en zijn bereikbaar op de momenten dat jij als zorgverlener beschikbaar bent. Wij begrijpen dat werken in de zorg niet alleen tijdens kantooruren gebeurt, en daarom bewegen wij met je mee.

06 21 20 63 60
info@zmartzorg.nl